Computertrainingen & WordPress Webdesign

Engelbart, uitvinder van computermuis

MOUNTAIN VIEW – Engelbart presenteerde de muis tijdens een congres op 9 december 1968. Daar introduceerde hij ook andere computertechnieken die mensen nu normaal vinden, zoals tekstverwerkers, hyperlinks, videoconferenties en het gebruik van meerdere schermen tegelijk.

Engelbart had meer dan 20 patenten op zijn naam staan. Hij kreeg in 2000 de Amerikaanse nationale technologiemedaille. – Bron: De Telegraaf

Red. Bij Xerox werd het apparaatje als Muis geïntroduceerd, waardoor de board van Xerox het apparaat bij de presentatie ervan verwierp. Dit, omdat het grote Xerox niets te doen wilde hebben met een ding dat “Muis” genoemd werd. (volgens zeggen) Achteraf was dit een inschattingsfout van Xerox, wat nog als een schaduw boven dit bedrijf hangt.  Vele bedrijven, zoals o.a. Apple en Microsoft, plukten de vruchten van dingen die door Xerox ’s researchcentrum PARC ontwikkeld waren en nooit, of te laat, door Xerox op de markt zijn gebracht. Onder andere: de muis, OS als Windows, laserprinter, e-mailen, etc.
 

Post to Twitter